Honlap Templomunk Keresztút


rm1.jpg
cimer.jpg
Korabeli ironikus tézisek

Miértnelegyenfentegyszerrekétkeresztútalakitelekitemplomfalán

1. A két keresztút egy időben történő megjelenése esetén a Lakiteleki Újságban egy testvérünk tiltakozásának adhat hangot.

2. A két keresztút egy időben történő megjelenésével párhozamosan számos újabb kötőelem felbukkanására lehet számítani a templom falán. Ez a falak esztétikai szépségét veszélyeztető repedések megjelenését eredményezheti, valamint vakolatomlást is okozhat. Az előbbi rossz közérzetet kialakulásához, míg az utóbbi súlyos balesetekhez vezethet.

3. A két keresztút egy időben történő megjelenése esetén jelentős mértékben megnő a felfüggesztések esetleges meghibásodása következtében végbemenő balesetek valószínűsége.

4. A két keresztút egy időben történő megjelenése egyes személyekben zsúfoltság érzetet kelthet, minek következtében az illető személyeket azon érzés kerítheti hatalmába, miszerint nincs elég hely számukra az épületben, és ezért kerülniük kell szentmiséket.

5. A két keresztút egy időben történő megjelenése a szentmisék során összehasonlításra adhat okot, mely prédikációról való figyelem elvonást eredményezhet.

6. A két keresztút egy időben történő megjelenése esetén bekövetkező látnivaló bővülés figyelem elvonó hatása a templomban való gyalogos közlekedésben baleseteket idézhet elő.

7. A két keresztút egy időben történő megjelenése következtében a keresztúti ájtatosságok alkalmával csak egy irányban lenne végigjárható a templomon, ez legalább felére csökkentené a keresztút hosszát, valamint kellően nagy számú résztvevő esetén a gyülekezet egy helyben történő maradásához vezetne.

8. A két keresztút egy időben történő megjelenése kiemelné a templom aszimmetriáját, így szimbolikusan is megtörné az egységet, melyre egyházunk törekszik.

9. A két keresztút egy időben történő megjelenése jelentősen csökkentené a falak fényvisszaverő képességét, így csökkenne a templomban a fényerősség, ez a hozsanna-használóknál látáskárosodáshoz vezethetne, míg egyéb hívek aluszékonyságát okozhatná.

10. És egyébként is, mért fosztanánk meg attól a lakitelekieket, hogy minden hónapban más-más keresztutat láthassanak templomuk falán.

Egy hang